Doua apeluri pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului RO04 "Reducerea substantelor periculoase"

ProiecteIn data de 05.09.2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in calitate de Operator de Program a lansat doua apeluri pentru propuneri de proiecte in cadrul Programului RO04 "Reducerea substantelor periculoase", program finantat in cadrul Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009 - 2014:

- Apel pentru propuneri de proiecte nr. 1: "Instrumente suport pentru luarea deciziilor". Bugetul disponibil total pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 7.145.770 euro. Suma minima si maxima a grantului per proiect: valoarea minima a grantului solicitat este 1.000.000 euro, iar valoarea maxima este 1.500.000 euro. Solicitantii eligibili pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte: autoritati si institutii publice;

- Apel pentru propuneri de proiecte nr. 2: "Campanii de formare si constientizare". Bugetul disponibil total pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 1.188.372 euro. Suma minima si maxima a grantului per proiect: valoarea minima a grantului solicitat este 250.000 euro, iar valoarea maxima este 500.000 Euro. Solicitantii eligibili: autoritati si institutii publice.

Termen limita pentru transmiterea Propunerilor de proiecte este 5 noiembrie 2014, ora 17:00 moment real de livrare.

Cererile pentru propuneri de proiecte vor fi depuse intr-un plic sigilat trimis prin posta, prin scrisoare recomandata, prin curier sau cu predare directa (confirmarea de primire semnata si datata va fi predata persoanei care livreaza plicul) la sediul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice: Bd. Libertatii, Nr. 12, Bucuresti, Sectorul 5, Romania. In cazul in care propunerea de proiect este trimisa prin posta, solicitantii trebuie sa ia in considerare si perioada efectiva de livrare a propunerilor de proiect (urmata de inregistrare) la sediul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice pentru a se incadra in termenul limita de depunere.

Cererea de finantare impreuna cu anexele obligatorii se vor elabora in limba romana si in limba engleza.  Se vor depune in 2 exemplare imprimate (un original si 1 copie, marcate in mod adecvat), impreuna cu 1 CD/DVD continand varianta electronica a documentelor (format Word si PDF). Fiecare componenta a cererii de finantare (formular, anexe, buget etc.) va face obiectul unui document electronic separat. In cazul in care exista diferente intre versiunea pe suport de hartie si cea electronica, versiunea pe suport de hartie va prevala.

Informatii suplimentare cu privire la apelurile pentru propuneri de proiecte lansate, datele de contact precum si documentele suport pot fi gasite/accesate pe website-ul dedicat, la adresa: www.eeagrantsmediu.ro.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

Sursa: Ecologic

Sursa: Ecologic

Parteneri vizati